facebook

Ректори визначатимуть, як атестувати студентів

Ректори визначатимуть, як атестувати студентів

Загальна кількість кредитів ЄКТС за освітньою програмою має відповідати вимогам стандарту

Керівники закладів фахової передвищої та вищої освіти зможуть самостійно визначати форми атестації студентів у 2022 році.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти та науки.

Зокрема, керівники вишів зможуть внести зміни до навчальних планів щодо проходження здобувачами освіти переддипломної практики та відповідної кількості кредитів ЄКТС, перерозподіливши їх на інші освітні компоненти.

Так, для випускників закладів фахової передвищої та вищої освіти 2022 року загальна кількість кредитів ЄКТС, передбачена на практичну підготовку, може бути меншою, ніж визначена відповідним стандартом мінімальна кількість кредитів ЄКТС на практичну підготовку, за умови перерозподілу відповідної кількості кредитів на інші освітні компоненти.

Водночас у Міністерстві освіти підкреслили, що загальна кількість кредитів ЄКТС за освітньою програмою має відповідати вимогам стандарту.

Щодо здобувачів фахової передвищої, вищої освіти у 2022 році зі спеціальностей галузі знань 22 Охорона здоров’я, для яких запроваджено Єдиний державний кваліфікаційний іспит та/або ліцензійний інтегрований іспит, то рішення про форми атестації визначатиме Міністерство охорони здоров’я України.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

Джерело.


Повернутись вверх