facebook

Як продовжити здобуття освіти дітям, які виїхали за межі України

Як продовжити здобуття освіти дітям, які виїхали за межі України

Згідно зі законодавством країн, що приймають дітей з України, зарахування до закладів загальної середньої освіти відбувається за заявами батьків. Це надасть можливість учням системно продовжити здобуття освіти.

За ініціативою громадських організацій українців у окремих країнах (за сприяння органів управління освітою цих країн та місцевої влади), для переселенців можуть бути організовані окремі заклади та класи, навчання в яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України. Видача документів про освіту в таких умовах здійснюватиметься Міжнародною українською школою або будь-яким іншим ЗЗСО України, з яким громадські організації або заклади освіти країн перебування матимуть відповідні угоди про допомогу українським дітям. Всі учні повинні бути у встановленому законодавством України порядку зараховані до МУШ або іншого закладу освіти.

Якщо школа, в якій діти вчилися в Україні, вже організувала дистанційне навчання, необхідно рекомендувати учням підключитися до нього. Встановити контакт зі своїм закладом повинні батьки.
Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи зі заявою про зарахування до МУШ на екстернат на індивідуальній основі. Необхідну інформацію розміщено на сайті школи.
Для групової чи індивідуальної роботи діти можуть використовувати будь-які онлайн-ресурси, насамперед сайт і застосунок «Всеукраїнська школа онлайн», де розміщено всі навчальні матеріали для учнів 1-11 класів.
Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки України також підготувала програми самостійної роботи, де розміщено посилання на електронні підручники та дидактичні/мультимедійні матеріали. Програми самостійної роботи упорядковано по класах і предметах.
Нагадаємо, команда МОН зібрала перелік корисних ресурсів для дорослих і дітей щодо психологічної підтримки, навчання та інформування.

Чтайте також:  "Навіщо мені вчити ваш предмет?" Українка, яка працює у Великій Британії, назвала суттєву проблему системи освіти в Україні

Джерело.


Повернутись вверх