facebook

Яку зарплату мають отримувати освітяни в умовах війни

Міністр освіти та освітній омбудсмен роз’яснили порядок нарахування заробітної плати працівникам закладів освіти в час воєнного стану.

“Під час воєнного стану оптимальним рішенням, яке визначено законодавством, є оголошення простою“, – написав на своїй сторінці у фейсбук освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Відповідно до статті 34 Кодексу Законів про працю України, простій – це зупинення роботи, спричинене браком організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Приєднуйтесь до нашої нової групи ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Частина перша статті 113 Кодексу законів про працю встановлює, що час простою не з провини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу). При цьому частина третя уточнює, що у випадку настання виробничої ситуації, небезпечної для життя чи здоров’я працівника і навколишнього природного середовища, за ним зберігається повна середня зарплата.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет нагадав, що примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати категорично заборонено.

 

Чтайте також:  Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Джерело.


Повернутись вверх