facebook

Сергій Шкарлет: “Кому відомо, що скасоване ЗНО? Я перший раз про це чую” (ВІДЕО)

Сергій Шкарлет: “Кому відомо, що скасоване ЗНО? Я перший раз про це чую” (ВІДЕО)

Про освіту під час війни розповів міністр освіти і науки України, пан Сергій Шкарлет, об’єднаному телемарафону новин, сьогодні, 15 березня. Зокрема дав відповідь на наступні запитання:

Де вдалося відновити навчання онлайн, а де, можливо діти повернулись до школи за свої парти?

У нас виключно змішана форма навчання, до повноформатного навчання офлайн не повернулась жодна школа на сьогодні. В тринадцяти областях, вдалося відновити освітній процес у змішаному форматі, але при цьому форма навчання виключно залежить від безпекової ситуації. У восьми областях України частково відновлено освітній процес, а в чотирьох областях безпекова ситуація не дозволяє відновити навчання тому там або продовжені канікули, або призупинено навчальний процес.

Три тижні практично, діти не навчалися взагалі, як будуть наздоганяти саме навчальну програму, можливо будуть працювати влітку?

На сьогодні, на даний момент, така пропозиція теж є. Засновники визначають освітній процес самостійно: є багато сервісів онлайн-освіти, які дозволяють опанувати оснітню програму за рахунок ущільнення навчального матеріалу, в тому числі і всеукраїнська школа онлайн, або певним чином подовжити освітній процес на літні місяці.

Як навчатись дітям, яких вивезли в інший регіон, якщо у них немає зв’язку з їх вчителем?

На сьогодні в кожному закладі освіти передбачено можливість щодо долучення тимчасово переміщених осіб до будь-якої програми, до будь-якого класу, та до будь-якого формату навчання. Окрім цього міністерство освіти і науки передбачило Всеукраїнський онлайн-розклад уроків, які відбуваються як в мережі інтернет так і в режимі телевізійних уроків. Якщо школярі виїхали за межі території України, то деякі країни, такі як Польща, Словаччина, Чехія, країни Балтії, Греція, Потругалія, Франція підтримали Україну і дозволяють нашим дітям долучатись до їх освітнього процесу, як у дитячих садочках, так і в школах, так і в закладах вищої освіти.

Цього року відомо що скасовано ЗНО. А як діти вступатимуть до вишів. Який алгоритм?

Я не знаю про що ви говорите. Кому відомо що скасовано ЗНО? Яперший раз про це чую.

Тобто це інформація не правдива? ЗНО буде?

На сьогодні точно такої інформації про скасування ЗНО немає, ми дійсно опрацьовували цей варіант коли спілкувались з батьківською спільнотою, депутатами з освітнього комітету, зокрема з головою Сергієм Бабаком, ми дійсно вносили на реєстрацію законопроект, який би одноразово змінював процедуру вступу. Ми напрацювали три варіанти можливого вступу без використання ЗНО в тому стандартному форматі, в якому воно прописано в законі, але на сьогодні це лише були пропозиції. Я знаю що в засіданні Верховної ради, сьогодні цей законопроект навіть поставлений не був. Тому, поки формат ЗНО не змінений, воно буде відбуватись в тому форматі в якому воно завжди відбувалось в країні.


Повернутись вверх