facebook

Школа в умовах війни: як планують продовжити навчання в україні та за кордоном

Школа в умовах війни: як планують продовжити навчання в україні та за кордоном

В умовах війни освітній процес у школах може проходити в різних варіантах, зокрема тривати і влітку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав під час телемарафону міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«На сьогодні пропозиція продовжити освітній процес влітку також є. Засновники визначають освітній процес самостійно. Є безліч можливостей сьогодні в онлайн-освіті, в тому числі платформа «Всеукраїнська школа онлайн», яка дозволяє опанувати освітню програму за рахунок ущільнення графіка освітнього процесу, зокрема в рамках індивідуального навчання. Кожен вчитель може створити власний кабінет учням і тим самим пришвидшити опанування освітньої програми. Або певним чином подовжити освітній процес на літні місяці», – розповів Шкарлет.

Щодо дітей, яких вивезли в інший регіон або за кордон, він зазначив, що на сьогодні в кожній школі, в кожному закладі освіти передбачена можливість долучення тимчасово переміщених осіб до будь-якої програми, будь-якого класу, будь-якого формату навчання. Окрім цього, Міністерство освіти і науки передбачило Всеукраїнський онлайн-розклад, який відбувається як по інтернету, так і в форматі телевізійних уроків, зокрема МОН разом з Міністерством культури та інформаційної політики запустило проєкт «Навчання без меж».

Чтайте також:  Студентам планують підвищити стипендію до мінімальної зарплати

«Якщо діти виїхали за межі території України, я робив перемовини з 15-ма міністрами освіти країн ЄС, і, наприклад, Польща, Словаччина, Чехія, країни Балтії, Греція, Португалія, Франція підтримали Україну і дозволяють дітям долучатися до освітнього процесу як у дитячих садочках, так і в школах та закладах вищої освіти», – поінформував міністр.

Джерело.


Повернутись вверх