facebook

Міністр освіти про організацію освітнього процесу

Міністр освіти про організацію освітнього процесу

Звернення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета до освітян, батьків і громадськості щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Запуск освітнього процесу

Освітній процес має бути запущений хоча б у тих регіонах, де безпекова ситуація це дозволяє. Зокрема, у понеділок, 14 березня, має розпочатися освітній процес принаймні в 14 областях. Решта областей за результатами консультацій із цивільно-військовими адміністраціями мають ухвалити рішення щодо подальших дій стосовно освітнього процесу.

Освітній процес у регіонах, де ситуація є небезпечною

У частині регіонів зберігається небезпечна ситуація. Міністерство освіти і науки рекомендує залежно від конкретної ситуації або тимчасово призупинити освітній процес або організувати його за дистанційною чи змішаною формою за погодженням з місцевими органами влади.

Про навчання дітей, які перемістилися до інших регіонів

Діти, які тимчасово перемістилися до інших регіонів України, можуть долучитися до навчання в школі у будь-якому форматі за місцем тимчасового проживання. З цією метою Міністерство освіти і науки використовує платформу «Всеукраїнська школа онлайн», де учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Для вчителів у рамках платформи реалізований «Кабінет вчителя», завдяки якому можна створювати віртуальні класи, створити персональну освітню траєкторію для кожного учня, а для учнів відстежувати їх поступові навчальні здобутки і надавати зворотний зв’язок.

Чтайте також:  "Не хочеш добре вчитися – підеш у ПТУ": Лікарчук вказав на проблему реформи старшої школи в Україні

Також для школярів функціонує мобільний додаток «Всеукраїнська школа онлайн». Окрім того, платформа доступна в інших країнах світу, тому діти, які тимчасово виїхали з України також можуть долучитися до навчання.

Використання приватних освітніх онлайн-платформ

Під час воєнного стану більшість приватних освітніх платформ та онлайн-шкіл надали безкоштовний доступ до своїх послуг, що може допомогти сім’ям з дітьми долучитися до освітнього процесу.

Всеукраїнський розклад онлайн

14 березня Міністерство освіти і науки презентує «Всеукраїнський розклад онлайн». Інтерактивний курс містить повну збірку навчальних матеріалів з різних онлайн ресурсів. Це телеуроки, підручники, календарно-тематичне планування організації освітнього процесу.

Щодо ДПА і ЗНО для випускників 11-х класів

Міністерство освіти і науки спільно з Комітетом Верховної Ради з питань освіти і науки напрацювало алгоритм щодо цих ключових точок оцінювання учнів. Ухвалено рішення про зміну алгоритму вступу до закладів вищої освіти та складання ДПА. Зовнішнє оцінювання та державна підсумкова атестація проводитися не будуть. Пропозиції оприлюднені в законопроекті, який зареєстрований у Верховній Раді за № 7132. Ідеться виключно про вступ у 2022 році.

Наразі МОН розробляє алгоритм цьогорічного вступу. З метою запобігання будь-яким проявам корупції жодних іспитів у закладах вищої освіти не проводитиметься.

Чтайте також:  Зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Джерело.


Повернутись вверх