facebook

Була школа – тепер військове підприємство: як сотні людей плетуть маскувальні сітки для армії

Була школа – тепер військове підприємство: як сотні людей плетуть маскувальні сітки для армії

Катерина Марценюк від першого дня вторгнення згуртувала навколо допомоги назим збройним силам вінничан. Волонтерка організувала виробництво маскувальних сіток.
Справжнє підприємство зі згаданого знаряддя розмістили у приміщенні 25-ї школи Вінниці. Нині тут працює близько сотні людей.
Маскувальні сітки сьогодні у неабиякій нагоді. Під ними необхідно заховати військову техніку, озброєння, інженерні споруди та на фоні місцевості і навіть рослини. Промислове виробництво в умовах війни не забезпечує усіх потреб армії у згаданому спорядженні.

На допомогу вкотре прийшли волонтери. Одна з них — вінничанка Катерина Марценюк. До дня вторгнення нічим подібним не займалася. З власної ініціативи згуртувала людей і в приміщенні 25-ї школи міста організувала кілька цехів з виготовлення маскувальних сіток.

— Почула від знайомих, що нашим військовим вкрай потрібне відповідне знаряддя, — говорить волонтерка. — Думала від початку згуртуватися та виготовляти його на Короленка, але багато охочих допомогти виявилося саме з Вишеньки. Так і опинилися тут.

До роботи долучилися всі вчителі, чимало біженців, військові пенсіонери і навіть діти. За тиждень вже віддали на потреби армії декілька десятків сіток. У день виходить по чотири, якщо брати розмір 11 на 3 метри.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Вчитель, завучі і сама директорка школи теж дуже швидко опанували не один фах. тепер працюють сторожами, заготівельниками, фасувальниками і навіть менеджерами.

Все налагодили дуже швидко. Вміло координують і замовлення, і прийом благодійної допомоги. Її, кажуть, тут вистачає. Люди приносять продукти, тканини, різне устаткування. така згуртованість не просто додає усім упевненості, а й приємно дивує людей.

В коридорах закладу, в аудиторіях постійно людно. Хтось працює позмінно, а хтось і цілий день. Чимало людей приходять з дітьми, які також не залишаються осторонь виробничого процесу.

Катерина Марценюк додає, що чимало людей зносять будь-які тканини, а цього робити не потрібно. Прикладом, вельвет або джинс дуже важкий або ж поблискують на світлі. Такі матеріали на маскувальні сітки не підуть.

Тому просять здебільшого одяг чи тканини темних відтінків. Про це на інше волонтери розповіли журналісту 20minut.ua на відео.

Джерело.


Повернутись вверх