facebook

Ю. Полонська: у вчителів є можливість впливати на учнів

Ю. Полонська: у вчителів є можливість впливати на учнів

Зараз пишеться нова історія, а чорнила історії завжди мають червоний колір

Автор: Юлія Полонська, редактор сайту Освіта.ua.

У час, коли всі жінки України моляться не лише за своїх дітей, а за кожного захисника. Коли незнайомі люди об’єднуються задля допомоги навіть тоді, коли самі її потребують. Коли кожен робить, що може, а хто нічого не робить, бодай не заважає іншим. Що можуть зробити вчителі?

Традиційно вони були моральним авторитетом для суспільства. Зараз притихли чвари, які вирували в освітянсько-батьківсько-учнівській спільності, бо більшість проблем раптом стали мізерними та неактуальними.

У вчителів є можливість впливати на своїх учнів – і теперішніх, і колишніх. Заспокоювати та давати поради, консультувати. Класні керівники, які присутні в чатах своїх школярів, можуть підтримувати хоча б словом, ширити правдиву інформацію, трохи адаптувавши до віку дітей, не давати розповзатись паніці.

Та навіть гумор, мовні каламбури, меми та картинки відповідної тематики будуть доречні, бо страх та паніка – це союзники ворога, а сміх – продовжує наше життя.

«Привіт, мій любий учню!

Хочу тобі сказати дещо дуже важливе!

Пам’ятаєш, я тебе завжди вчила бути чемним? Так от, будь чемним, вали рашиста швидко!

Чтайте також:  Чи піднімуть зарплати вчителям у 2024 році...

Пам’ятаєш, я говорила, що битися не добре? Забудь! Бийся добре і до останнього!

А пам’ятаєш, я тебе сварила за нецензурну лексику? Не зважай! Вказуй рашистам напрямок правильно!

Ну і звичайно, будь охайним: підчищай під нуль!

Слава Україні! Слава нашим захисникам!»

Так, педагоги закликають до того, від чого завжди відмовляли! Але зараз пишеться нова історія, а чорнила історії завжди мають червоний колір.

Зараз війна не лише зброї, а й слова, інформації, технологій. Будь-яка крапля внеску може бути тією «останньою», яка переважить. Тому приєднуйтесь. Робіть своє!

Джерело.


Повернутись вверх