facebook

МОН забороняє відправляти педагогів у неоплачувані відпустки

МОН забороняє відправляти педагогів у неоплачувані відпустки

МОН категорично забороняє примус педагогів до написання заяв про відпустку без збереження зарплатні.

МОН категорично забороняє керівництву примушувати педагогів до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, посилаючись на звернення педагогів щодо примусу окремими директорами до написання таких заяв.

За його словами, працівникові може бути надано відпустку лише за добровільним бажанням або його може бути звільнено відповідно до вимог трудового законодавства.

«Наголошую на тому, що міністерство категорично забороняє керівникам органів управління освітою або керівникам закладів освіти примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати. Відповідного листа з проханням роз’яснити цю позицію керівникам закладів освіти та педагогічним працівникам вже направлено керівникам обласних управлінь (департаментів)», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Також міністр закликав освітян залишатися згуртованими та підтримувати один одного.

«Тримаємо стрій. Ми – сильні! Ми – Україна!» – зазначив Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

Джерело.


Повернутись вверх