facebook

Сертифікація вчителів – можливість протестувати себе на педагогічне вигорання

Сертифікація вчителів – можливість протестувати себе на педагогічне вигорання

Сацюк Лариса Адамівна – вчителька початкових класів Філії I-II ст. села Підманове ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей». Має педагогічний стаж 32 роки, є вчителем вищої кваліфікаційної категорії, їй надали звання «вчитель-методист».

Вчителька розповіла, як та навіщо проходила сертифікацію учителів, – пише Район.Шацьк

32 роки у щирому дитячому світі. Так, саме у світі, де поринаєш з головою у море запитань, прохань та пропозицій. І хочеш ти цього, чи ні, а змушений іти в ногу з часом, розповідає педагогиня.

Кілька років тому педагогиня побачила в журналі «Початкова школа» тест на педагогічне «вигорання». Проходити його не наважилась. «А що, як результат буде невтішний», – промайнула думка.
«Життя далі текло своїм звичним руслом: уроки, заходи, конкурси, успіхи й невдачі. І ось, будь ласка, інновація-сертифікація. Мрією це не назвеш, а можливістю протестувати себе на “вигорання”- так. Можливо, коли б не колеги-однодумці, я й не наважилася б на цей крок. Але завдяки співпраці з Сорокою Ларисою Миколаївною всі сумніви було відкинуто», – ділиться Лариса Адамівна.

Вчителька розповідає, що пройти сертифікацію без хвилювань не можливо, але цікавість, нове спілкування, необхідність оновити в пам’яті інформацію беруть верх. І якщо вчитель має здоров’я і бажання бути корисним для країни та цікавим для дітей, то він не лякатиметься ніяких випробувань.

Чтайте також:  "В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?

«За всі успіхи на моїй педагогічній ниві хочу подякувати, перш за все, моїм учням, їхнім батькам, учительському колективу філії І-ІІ ступенів с. Підманове. Мирного неба усім та нових висот!» – каже педагогиня.

 

Джерело.


Повернутись вверх