facebook

Повчальна історія про чистоту дитячого серця. Прочитайте, вона того варта!

В одній московській школі перестав ходити на заняття хлопчик, якого просто називали Льова. Тиждень не ходить, два… Телефону в нього не було, і однокласники, за порадою вчительки, вирішили сходити до Льови додому. Двері відчинила Льовина мама. Обличчя в неї було дуже сумне. Хлопці привіталися і боязко запитали:

– Чому Льова не ходить в школу?

Мама сумно відповіла:

– Він більше не буде вчитися з вами. Йому зробили операцію. Невдало. Льова осліп і сам ходити не може…

Хлопці помовчали, переглянулися, і тут хтось із них запропонував:

– А ми його по черзі в школу водити будемо.

– І додому проводжати.

– І уроки допоможемо робити, – перебиваючи один одного, защебетали однокласники.

У мами на очі навернулися сльози. Вона провела друзів в кімнату. Трохи згодом, обмацуючи шлях рукою, до них вийшов Льова з пов’язкою на очах. Хлопці завмерли. Тільки тепер вони по-справжньому зрозуміли, яке нещастя сталося з їхнім другом. Льова ледь промовив:

– Привіт.

І тут з усіх боків посипалося:

– Я завтра зайду за тобою і проведу в школу.

– А я розповім, що ми проходили з алгебри.

– А я з історії.

Чтайте також:  Студентам планують підвищити стипендію до мінімальної зарплати

Льова не знав, кого слухати, і тільки розгублено кивав головою. По обличчю мами градом котилися сльози.

Після відходу хлопці склали план – хто коли заходить, хто які предмети пояснює, хто гулятиме з Льовою і водитиие його в школу. У школі хлопчик, який сидів з Льовою за однією партою, тихенько розповідав йому під час уроку те, що вчитель пише на дошці. А як завмирав клас, коли Льова відповідав! Як всі раділи його п’ятіркам, навіть більше, ніж своїм!

Навчався Льова прекрасно. Краще вчитися став і весь клас. Для того, щоб пояснити урок другу, який потрапив у біду, потрібно самому його знати. І хлопці старалися. Мало того, взимку вони стали водити Льову на каток. Хлопчик дуже любив класичну музику, і однокласники ходили з ним на симфонічні концерти…

Школу Льова закінчив із золотою медаллю, потім вступив до інституту. І там знайшлися друзі, які стали його очима. Після інституту Льова продовжував вчитися і, врешті-решт, став всесвітньо відомим математиком, академіком Понтрягіном.

Не злічити людей, які прозріли для добра.

Довідка:
Понтрягін Лев Семенович – радянський математик, один з найвизначніших математиків XX століття.

Автор – Борис Ганаго, “Дітям про віру”

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Джерело.


Повернутись вверх