facebook

Розміщення у шкільних групах інформації стосовно НС, що лякає дітей і батьків, дестабілізує ситуацію у суспільстві, – КМДА

Розміщення у шкільних групах інформації стосовно НС, що лякає дітей і батьків, дестабілізує ситуацію у суспільстві, – КМДА

Інформує Всеосвіта.

Наразі існують чіткі інструкції для вчителів та директорів шкіл, як діяти у разі надзвичайної ситуації.

Ініціатива деяких вчителів, які публікують у соціальних мережах та шкільних групах інформацію стосовно надзвичайної ситуації, що лякає і дітей, і батьків, дестабілізує ситуацію у суспільстві.

На цьому наголосив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський:

Є чіткі інструкції, що мають робити відповідальні особи у закладах освіти у разі виникнення надзвичайної ситуації. Ці інструкції розроблені фахівцями з цивільної оборони й затверджені на державному рівні. Тому ініціатива деяких вчителів, які публікують у соцмережах та шкільних групах інформацію, що лякає не тільки дітей, а і їхніх батьків, є такою, що дестабілізує ситуацію у суспільстві.

За словами Мондриївського, спеціальний навчально-методичний центр вже три тижні проводить тематичні навчання із педагогічними колективами у школах щодо дій у разі надзвичайних ситуацій.

Батьки насамперед мають заспокоїти своїх дітей та проінструктувати їх на випадок надзвичайної ситуації. А саме: у жодному разі не панікувати, а чітко дослухатися до інструкцій відповідального викладача чи директора школи, – акцентував заступник голови #КМДА.

Чтайте також:  Як написати заяву про булінг у школі, щоб винних було покарано. Детальна інструкція

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки оприлюднило рекомендації щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

Джерело.


Повернутись вверх