facebook

Нове шкільне меню: які страви готують франківським учням (Відео)

Менше солі, хліба, жирів і субпродуктів: з початку року в українських школах запровадили оновлене меню, яке розробляв кулінар Євген Клопотенко. А ще школи повинні були оновити систему закупівель та освоїти нові технологічні вимоги.

 

Більше овочів і фруктів, а замість сосисок – нагетси та шніцель. Страви за оновленим меню подають у 21-ій школі. Дітлахи кажуть, харчуватися в їдальні їм подобається і називають свої улюблені страви:

За рецептами Євгена Клопотенка у школі готують вже третій рік. Директорка навчального закладу Олександра Лесюк каже, за цей час меню стало кориснішим і більш різноманітним, пишуть Версії з посиланням на РАІ.

Підприємиця Галина Федорів, яка організовує харчування учнів у цій школі, зазначає: меню для шкільних їдалень, яке розробив Євген Клопотенко, є рекомендованим. А обов’язкові для впровадження затверджені норми щодо сировини, продуктів, їхньої кількості та техніки приготування.

Додамо, що в Україні запустили платформу про культуру здорового харчування в школах, яка має назву “Знаїмо”. Вона є частиною реформи системи шкільного харчування.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх