facebook

У ВР збирають підписи за відставку Сергія Шкарлета

У ВР збирають підписи за відставку Сергія Шкарлета

Інформує Всеосвіта.

Наразі депутати зібрали вже 60 голосів.

Верховній Раді розпочали збір підписів за відставку очільника Міністерства освіти і науки України Сергія Шкарлета. Це пов’язано з попередньою відмовою #МОН визнавати результати другого туру виборів президента Києво-Могилянської академії.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці зазначила членкиня комітету ВР з питань освіти і науки Наталія Піпа:

Почали збір підписів за відставку Шкарлета! Треба 150 підписів на позачергове засідання!

Як інформує видання ZN.UA, наразі депутати зібрали вже 60 підписів й, за словами одного з ініціаторів збору голосів, президент незадоволений діями Сергія #Шкарлета.

Президент Зеленський вкрай роздратований поведінкою міністра освіти Шкарлета в ситуації з виборами у Києво-Могилянській академії. Емоційно президент готовий до відставки міністра, але з раціональної точки зору у нього немає сьогодні відповіді на питання, хто повинен бути призначений на його місце. Якщо настрій президента щодо Шкарлета збережеться, то до 15 лютого, до дня проведення позачергової сесії, усі необхідні голоси будуть знайдені, а підписи – зібрані, – повідомило ZN.UA джерело у ВР.

Нагадаємо, що очільник МОН виступив проти визнання результатів виборів на посаду президента НаУКМА, в яких переміг Сергій Квіт, й анонсував переобрання. Натомість студенти Могилянки організували акцію протесту з вимогою звільнити Сергія Шкарлета та підписати договір з обраним очільником вишу.

Чтайте також:  "Нас тягне вниз село": Лісовий прокоментував невтішні для України результати PISA-2022 і запропонував кардинальне рішення

Джерело.


Повернутись вверх