facebook

У Верховній Раді пропонують перевести дітей на дистанційку

У Верховній Раді пропонують перевести дітей на дистанційку

Штам «Омікрон» частіше вражає дітей — якщо під час попередніх хвиль коронавірусу перебіг захворювання у дітей був майже безсимптомним, то тепер він супроводжується підвищенням температури.

До лікарні доставляють дітей з інтоксикацією та високою температурою. Про це розповів голова комітету з охорони здоров’я у Верховній Раді Михайло Радуцький.

Переважна більшість пацієнтів хворіють швидко — за день-два їх виписують додому. Але є випадки ускладнень — пневмонія та киснева недостатність. Через це в Раді пропонують перевести дітей на дистанційку.

«В Україні станом на 24 січня понад 122 тисяч учнів шкіл та більше 3 тисяч вчителів відправлені на самоізоляцію через підтвердження випадків хвороби у оточення. В Сумах та Києві вже деякі школи перейшли на дистанційне навчання. На мою думку, місцева влада у регіонах, де погіршується епідемситуація, має перевести учнів на «дистанційку». Це один із дієвих шляхів зменшити загальну кількість хворих на COVID-19 у регіоні», – наголошує Радуцький.

У Раді наголошують, що також важливо активізувати вакцинацію підлітків — в Україні дозволено щеплення від коронавірусу дітям від 12 до 18 років. Наразі вакциновано однією дозою лише 85 тисяч дітей, двома — 62 тисячі.

Чтайте також:  Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження

Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 1 тис. 120 дітей. Загалом по країні зайнято понад 30% ліжок, відведених для лікування COVID-19 у дітей. Найбільше пацієнтів у лікарнях Рівненської області (83% зайнято), Одеської (77%) та Запорізької (75%). Частіше хворіють у віковій групі 10−14 років — 40% від усіх випадків.

Джерело.


Повернутись вверх