facebook

Зеленська прокоментувала бунт у соцмережах через нове шкільне меню

Зеленська прокоментувала бунт у соцмережах через нове шкільне меню

Зеленська: «Перехід від старого до нового психологічно складний суспільству»

Перша леді країни Олена Зеленська заявила, що була готова до критики щодо її ініціативи змінити шкільне харчування. Про це Зеленська розповіла в інтерв’ю «Фокусу».

До слова, саме з ініціативи Зеленської та за допомогою шеф-кухаря Євгена Клопотенка була проведена реформа шкільного харчування.

«Звичайно, ми були готові до критики, коли спільно з МОЗ, МОН, Мінекономіки та Держспоживслужбою розпочинали реформу шкільного харчування, а команда Євгена Клопотенка за участю технологів, дієтологів та представників МОЗ розробляла нове меню. Якщо боятися критики, то краще взагалі нічого не починати», – вважає перша леді.

Зеленська уточнила, що шкільне меню не переглядали вже багато десятиліть.

«Тут ми зайшли на подвійно складну територію: по-перше, реформа стосується найдорожчого – дітей. По-друге, змін у цій сфері не було з часів СРСР. Згідно з нашим дослідженням, на старті реформи нинішні школярі харчувалися так само, як і їхні батьки, коли навчалися в школі: макаронами, сосисками, хлібобулочними виробами і неймовірно солодким компотом.

Тобто ми спокусилися на багаторічну, ще радянську «традицію». Беру це слово у лапки, бо традиція зі знаком мінус. У кожному разі перехід від старого до нового психологічно складний суспільству», – наголошує дружина президента.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Зеленська не вважає, що у суспільстві переважає кількість негативних відгуків щодо змін у харчуванні. «У той же час я не сказала б, що негативні відгуки переважають. Швидше, поділ такий: коментарі «за», «конструктивна критика» та третя група тих, хто взагалі не хоче змін під назвою «негайно поверніть у шкільні столові булочку з олією та сосиски». Цей пункт викликає в соцмережах справжні «батли», бо в нових стравах обмежена (не скасована, а саме обмежена!) кількість солі, цукру, жирів, білого хліба, заборонені субпродукти на кшталт сосисок та консервів, кондитерські вироби.

Тим, хто звик до всього перерахованого вище, нова шкільна їжа може здатися незвичною – це називається «харчова звичка». Такі звички має кожен з нас. Проте треба відрізняти шкідливі звички від нешкідливих», – наголосила Зеленська.

Нагадаємо, директор Гнідинцівської школи Володимир Алєксєєв пообіцяв щодня приходити до їдальні і смакувати страви, які запропонував відомий кулінар Євген Клопотенко.

Нагадаємо, на початку січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт. Уже після канікул реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має запрацювати повною мірою.

Джерело.


Повернутись вверх