facebook

Вчителька про повагу між вчителем і учнем

Вчителька про повагу між вчителем і учнем

Директорка Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» відмовилась від вітання учнів, коли потрібно підійматися з-за парт. Чому це важливо – читайте у матеріалі.

Як зазначила Галина Абрам’юк у Facebook, з учнями в ліцеї вітається лише словами. А також діти під час уроку можуть вийти, за потреби, з аудиторії, не повідомляючи про це на загал вчителя, пише Медіа агентство АСС.

«Коли вчитель заходить до класу, то учні, вітаючись, підіймаються з-за парт. Звична дія, чи не так? Я взагалі не знаходила такої освітньої норми, згідно з якою учні повинні підійматися, коли вітаються. Як вчитель, давно відмовилася від цього совкового «салютування» – мої учні це підтвердять. Думаєте, діти зловживають цим неписаним правилом? – зовсім ні! Довіра і повага – основа взаємодії між вчителем і учнем», – пише освітянка.

Директорка зазначила, що надалі ініціюватиме, після обговорення з колегами і учнями, запровадження таких ось кроків в освітньому процесі ліцею у всіх класах.

Зокрема, як розповіла кореспонденту МА АСС начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, вона підтримує думку директорки.

«Якщо ми будуємо нову школу, основою якої є партнерство, то ми повинні й працювати з нашими учнями як партнерами. Тому вітання, коли учні підіймаються, це не прояв поваги, а ознака певного визнання вищості вчителя над учнями, тут вже мова йде про певну ієрархію», – розповіла Ткачук.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Освітянка наголосила, що це питання розглядатимуть на нарадах з директорами шкіл, щоб м’яко, але все ж переконувати їх та педагогічні колективи в тому, що вже зовсім не актуально вітатися таким чином.

Джерело.


Повернутись вверх