facebook

Витрачати податки невідомо куди — можна, а скласти вчителю ЗНО — зась?

Відомий український математик висловив думку, що УЦОЯО заважає проявити себе ініціативним вчителям, які прагнуть стати краще і успішніше.

«Не складай ЗНО заради забаганки!». Серед освітян і досі не вщухають розмови про те, що УЦОЯО закликає вчителів і репетиторів не складати ЗНО.

Звернення  стосується вчителів і репетиторів, які вирішили самі перевірити, чого вартує ківш лиха і пройти незалежне тестування, пише на своїй сторінці у фейсбук український математик та викладач Дмитро Неміровський.

“Виявляється, що їм ні в якому разі не треба було цього робити. А з самого звернення  недвозначно випливає, що ці вчителі – це взагалі підступні люди. Недалекоглядні і хвалькуваті. Які не знають ані жалю до дітей, ні до бюджету країни. Нахабно порушують цілу низку законів і підривають світлі ідеали незалежного тестування. Я, звичайно, трохи перебільшую, але суть звернення саме така. І пише про таке – одна з головних установ системи освіти.

Зедзеркалля, чи не так? Ніяк не виходить звикнути жити в зворотний бік. Весь час запаморочується голова.

  • Довести освіту до ручки – можна.
  • Зробити вчителя в суспільстві людиною третього сорту – можна.
  • Поставити вчителів в умови, коли репетиторство єдиний спосіб виживання – можна.
  • Приймати в педагогічні вузи безнадійних ледарів з оцінкою 100 балів – можна.
  • 6 років витрачати гроші платників податків на їх типу «навчання» – можна.
  • Потім відправити тих, хто ненавидить дітей працювати з дітьми в школи – можна.
  • Десятиліттями фінансувати непрацюючу систему підвищення кваліфікації – можна.
  • Позбавити вчителів мотивації, заваливши паперовою бюрократією – можна.
  • І навпаки, стимулювати за успіхи в фальшивих псевдоконкурсах, на кшталт «Учитель року» – можна.
Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

А ось дати можливість проявити себе самим ініціативним з них, які прагнуть стати краще і успішніше (адже інші вчителі добровільно здавати ЗНО не підуть, побояться) – ніяк не можна!

І це я мовчу про те, що вся аргументація про закони, інтереси випускників, валідність результатів, якщо говорити серйозно і по справі, виглядає як відверте перекручування і маніпуляції. До речі, щоб не було зайвих домислів, я ЗНО ніколи не складав. Так що гроші платників податків цілі. Добровільно складав інші стандартизовані тести, за які платив сам. І вважаю цей досвід дуже корисним.”

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація про те, що в УЦОЯО  закликають не складати іспити тих, хто не має наміру вступати до вишу, бо вважають це забаганкою.

Джерело.


Повернутись вверх