facebook

Вчителі хотіли дистанційку, але влада скасувала уроки: закрили школи через суперечки

Вчителі хотіли дистанційку, але влада скасувала уроки: у Чикаго закрили школи через суперечки

У США зараз спалах коронавірусу. Так, у Чикаго вчителі заявили, що будуть викладати дистанційно, проте міська влада вважає, що діти мають навчатися за партами. Поки тривають переговори, діти не вчаться взагалі.

Джерело:CNN

У Чикаго активно поширюється штам Омікрон. У місті реєструють в середньому понад 5 тисяч випадків захворювання на день.

Вчителі хочуть дистанційного навчання
Через спалах COVID-19 спілка вчителів у Чикаго хоче тимчасово викладати уроки онлайн. Ще 4 січня вони проголосували за дистанційне навчання, заявивши, що умови для очного навчання небезпечні.

Профспілка послалася на:

  • нестачу кадрів;
  • проблеми із тестуванням;
  • рекордно високий рівень у місті випадків COVID-19 та госпіталізацій серед дітей.

Влада закрила школиПроте місцева влада не бачить іншого варіанту для дітей, крім уроків за партами. Тому вона у державних школах для понад 340 тисяч дітей повністю скасували заняття.

Переговори з профспілкою поки що не принесли результату. 10 січня – це вже четвертий навчальний день, коли діти замість онлайн чи офлайн-уроків просто сидять удома.

Ми вели наполегливі переговори протягом дня, але не змогли досягти достатнього прогресу, щоб анонсувати завтрашнє повернення до класів,– написала мер Чикаго Лорі Лайтфут у твіттері.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Міська влада назвала протистояння “зупинкою роботи”. Водночас профспілка освітян каже, що це локаут – бо вчителі хочуть викладати з дому, але округ скасував заняття.

До слова, у США ще минулого тижня школярі повинні були повернутися за парти. Проте через поширення Омікрону деякі учні залишилися на зимових канікулах, а деякі – перейшли на дистанційне навчання.

А учні в Великій Британії через COVID-19 змушені носити маски у школах після повернення з новорічних канікул. Це потрібно робити у приміщеннях шкіл, зокрема класах, бібліотеках та навіть коридорах.

 


Повернутись вверх