facebook

Студенти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн

Студенти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн

На сайті президента України з’явилася петиція, в якій йдеться про необхідність зниження вартості за гуртожиток.

На офіційному сайті Президента України, яким зараз виступає Володимир Зеленський, 9 грудня з’явилася нова петиція, в якій йдеться про прохання скасувати рішення, стосовно оплати за гуртожиток у розмірі 40% від стипендії.

Ініціатором виступив якийсь Тарасов Дмитро Ігорович. Він нагадав, що з 1 січня 2022 року буде підвищена Стипендія для студентів до 2 тисяч гривень. Через це оплату за гуртожиток мають підняти до 800 грн (520 грн раніше).

“Ціна зростає, а умови не стають кращими. Я думаю всі знають, що більшість гуртожитків знаходиться в просто жахливому стані. Тому потрібно щось робити з цим і не допустити підняття цін. Для цього потрібно, щоб Кабмін переглянув закон і подумав над зменшенням відсотка”, – йдеться в публікації.
Автор говорить про закон “Про встановлення граничного розміру плати за проживання у студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності”. У ньому повідомляється про необхідність встановити граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках на рівні 40% розміру мінімальної академічної стипендії.

Чтайте також:  Для студентів все радикально зміниться: Рада ухвалила новий закон – доведеться змиритися

Зараз триває збір підписів, їх потрібно набрати 25 тисяч, щоб петиція була передана президенту на розгляд. Для цього є ще 89 днів.

Джерело.


Повернутись вверх