facebook

В Україні змінять шкільні програми з інформатики

В Україні змінять шкільні програми з інформатики

Інформує Всеосвіта.

Предмет повинен відповідати вмінням сучасних дітей.
Міністерство освіти і науки разом із Міністерством цифрової трансформації ініціює оновлення змісту та навчально-методичного забезпечення навчального предмета «Інформатика». Відповідний наказ підписано 1 грудня 2021 року міністрами Сергієм Шкарлетом і Михайлом Федоровим. Про це повідомляють у МОН.

Для оновлення змісту інформатичної освіти створено міжвідомчу робочу групу. Фахівці повинні до 15 березня 2022 року опрацювати питання оновлення змісту інформатичної освіти, розробити навчальні програми та подати відповідні пропозиції до МОН для подальшого опрацювання. Програми мають бути подані до державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» до 1 червня 2022 для отримання грифів.

Предмет повинен відповідати вмінням сучасних дітей, а не віднімати у них інтерес до технологій через програму, яка застаріла років так на 20, – написав міністер цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Він додав, що сучасні технології – важлива частина повсякденного життя і цифрова грамотність є життєво необхідною навичкою.

Вчити правильно користуватися технологіями важливо з дитинства, зокрема, в школах на уроках інформатики, – підкреслив Федоров.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що українських вчителів до 2023 року забезпечать новими ноутбуками в межах проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

Чтайте також:  Викладач ніколи не виграє конкуренцію у смартфона на уроці

Джерело.


Повернутись вверх