facebook

Відсутність місць та дисципліни: українці розповіли про переваги та недоліки дитячих садків

Відсутність місць та дисципліни: українці розповіли про переваги та недоліки дитячих садків

Батьки переконані, що в українських дитячих садках існує немало переваг та недоліків. Однак найбільший недолік – недостача місць.

Переповнені групи, нестача ліжок для сну, необлаштовані майданчики або ж індивідуальний підхід до кожного, підготовка до школи та гарне харчування. І перше, і друге зустрічається в українських дитячих садках.

Однак, до якого садка потрапить ваша дитини залежить не лише від бюджету, а й від порядкового номера у черзі. Два онуки Наталії потрапили до різних дитячих садків і це стало проблемою, розповіли у програмі “Твій день”.

“Допроситися неможливо, бо кажуть, що місць немає. І навіть не підходьте, ось так. І один ображається, другий теж якось не розуміє, тому що маленькі”, – розповіла Наталія.

Однак нестача місць не єдина проблема дитячих садків. Українці кажуть, що бувають ситуації, коли діти покидають територію садка, а вихователі цього просто не помічають.
Пенсіонери Микола та Ольга вважають, самостійність потрібно виховувати з малечку у чому й допомагає дитячий садок. Саме тому їхні онуки ходять до приватного дитячого садка, вони вважають, що там переваг більше, ніж у державному.
“Соціум, дисципліна, своєчасне харчування, заняття навчанням. Відношення, басейн спорт і звичайно різні гуртки”, – зазначив Микола.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Пані Анна з родиною проживає в Польщі, де її донька ходить у місцевий садочок. Там з її дитиною займаються музикою, спортом, танцями та читанням. Однак є й певні недоліки:

“Це може бути найбільшою проблемою у Польщі, що якщо дитину о третій годині забирати із дитсадка нею має займатися батьки або бабусі та дідусі”, – зазначила Анна.

Джерело.


Повернутись вверх