facebook

Змушувала стояти та кидалася зошитами: на Полтавщині вчителька знущалася з учнів

Змушувала стояти та кидалася зошитами: на Полтавщині вчителька знущалася з учнів

У Полтаві мама п’ятикласниці розповіла, що вчителька природознавства знущається з учнів – змушує їх стояти на уроці та кидає зошитами. У школі запевняють, що вчительці вже виписали догану.

Джерело:Poltavske.tv

Булінг у школі
У полтавській гімназії №12 мама п’ятикласниці скаржиться на вчительку біології та природознавства Анжелу Василенко, яка знущалася зі школярки на уроці природознавства.

Батьки зізнаються, що вчителька змушувала їхніх дітей стояти всі 45 хвилин на уроці,не присідаючи, та писати в цей час завдання.

Також вчителька кричить, що їй щось не подобається, що не вивчили уроки, у у дітей немає майбутнього, немає таланту. Я вважаю, що вона цим принижує учнів,– зазначила мама учениці Тетяна Ждамарова.

Одна з учениць розповіла, що у вчительки на столі лежали якісь зошити, вона взяла їх і кинула хлопчику прямо в обличчя.

Що каже вчителька
Сама Анжела Василенко.запевняє, що розуміє, чому батьки обурилися.

“За перерву у класі стався якийсь хаос, безлад на столі вчителя. Учні стоять, сміються, ніхто не говорить, не можу заспокоїти сміх. Відповідно, я сказала: “Постіймо та заспокоїмося”. І подумаємо, хто буде прибирати. Вони стоять сміються, відповідно, так і минув майже весь урок, – пояснила вчителька.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

В адміністрації школи запевнили, що вже почали розв’язувати ситуацію.

У нас дійсно була така ситуація, випадок був одноразовий. Ми з батьками все владнали. Перш за все, вчителю за це буде догана і далі будемо дивитися, як вчитель працюватиме,– сказала директорка Олена Ткач.

Що робити батькам у випадках булінгу
Експерти радять у подібних випадках одразу звертатися до директора. За словами представниці ГО “Батьки Кременчука. Полтавщина” Алли Заможської, дитина має право знімати такі дії вчителя на відео, щоб це був доказ.

“Бо це є захистом дитини. Директор на заяву батьків має скликати комісію, у якій мають брати участь і батьки”, – прокоментувала вона.

Також батьки мають право написати заяву освітньому омбудсмену або звернутися до поліції.

Джерело.


Повернутись вверх