facebook

На Сумщині громадам дозволили самостійно вирішувати, як працюватимуть школи

У Сумській області територіальні громади самостійно прийматимуть рішення про форму навчання в школах залежно від епідеміологічної ситуації. Хоча в регіоні наразі щеплено 95,5% співробітників сфери освіти.

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький розповів, що таке рішення прийняла обласна комісія з питань ТЕБ та НС.

Зазначається, що територіальні громади, в яких епідеміологічний рівень дозволяє перейти на очне навчання, будуть самостійно приймати рішення щодо її вибору.

Дистанційне навчання в школах: прийшов час його скасовувати. Але не для всіх… Громади будуть самостійно приймати рішення щодо форми навчання,
– написав Живицький.

Він наголосив, що ризикувати ситуацією, а головне життям і здоров’ям людей, влада не може, тож рішення будуть приймати диференційовано.

“Зважаючи на епідситуацію на місцях, громади мають виважено, на власний розсуд і в розрізі кожного навчального закладу опрацювати це питання. Разом з тим, не зупиняємо проведення перевірок. Школи знаходяться у власності громад, тож контроль – це пряма відповідальність їх адміністрацій”, – додав Живицький.

Голова Сумської ОДА доручив проінспектувати виконання карантинних заходів у школах, що планують з понеділка, 22 листопада, виходити на навчання.

Повернення до очного формату можливе лише після ретельної перевірки закладів на готовність працювати в умовах червоної зони:

Чтайте також:  Молодим ученим та докторам наук виплачуватимуть щорічні гранти

слідувати обмежувальним заходам,
персоналу стовідсотково мати COVID-сертифікати,
дотримуватися маскового режиму,
використовувати антисептичні засоби тощо.
Додамо, що станом на 18 листопада у Сумській області від коронавірусу щеплено 95,5% працівників навчальних закладів. Від роботи в школах відсторонені 117 осіб (це 0,7% від загальної кількості освітян).

До слова, з 22 листопада близько 11 тисяч шкіл повертаються до очного навчання. У МОЗ та ВООЗ спростовують інформацію, що учні є основними розповсюджувачами вірусу. Фахівці стверджують, що передачі COVID-19 у школах можна запобігти за допомогою карантинних заходів.

Які міста відновили очне навчання в Україні
Київ
Чернівці
Черкаси
Миколаїв
Рівне
Львів
Івано-Франківськ
Житомир
Харків
Одеса
Зазначимо, що в інших областях навчання у школах частково відбувається очно (де вакциновано 100% працівників), частково в онлайн-режимі.
Текст публікації Дмитра Живицького:

Дистанційне навчання у школах: прийшов час його відміняти! Але не для всіх. Сьогодні на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС вирішили, що громади, у яких епідеміологічний рівень дозволяє перейти в “офлайн”, будуть самостійно приймати рішення щодо форми навчання.

Ми рекомендуємо це зробити очільникам громад: Андріяшівської, Бездрицької, Березівської, Вільшанської, Верехньосироватської, Грунської, Комишанської, Коровинської, Миропільської, Новослобідської, Попівської, Річківської, Синівської, Садівської, Хмелівської, Чернеччинської, Юнаківської сільських, Дубов’язівської, Великописарівської, Кириківської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Липоводолинської, Миколаївської, Свеської, Степанівської, Чупахівської, Шалигинської, Ямпільської селищних, Ворожбянської, Глухівської, Дружбівської, Конотопської, Кролевецької, Охтирської, Путивльської, Тростянецької, Шосткинської міських рад. Рішення громади мають прийняти якнайшвидше.

Чтайте також:  «Заклад освіти - не богадільня», - відомий освітянин ЗА введення штрафів за негідну поведінку дітей у школі

 

 

Джерело.


Повернутись вверх