facebook

У Миколаєві заклади освіти оснащують системами відеоспостереження

У Миколаєві заклади освіти оснащують системами відеоспостереження

Інформує Всеосвіта.

За два роки управління освіти уже посилило безпеку 87 закладів освіти.
Удитячих садках, школах та позашкільних закладах Миколаєва встановлюють системи відеоспостереження. За два роки управління освіти уже посилило безпеку 87 закладів освіти. Про це йдеться на сайті Миколаївської міської ради.

Рішення про підвищення безпеки учнів та педагогів у 2020 році ухвалила муніципальна рада з питань освіти, і ініціювали його керівники закладів освіти. У 2020 році системи відеоспостереження встановили у 25 дитячих садках, 27 школах, у клубі юних моряків, станції юних техніків та дитячому центрі позашкільної освіти Корабельного району. У 2021 році безпеку посилюють ще у 32 закладах освіти.

! Камери встановлюють на входах, у коридорах та на території закладів освіти. Вони забезпечують достатню якість зображення, щоб розпізнавати осіб, які потрапляють на відео.

Директорка Миколаївської школи № 6 Інна Бродянська повідомила, що завдяки відеоспостереженню охоронець школи вчасно помітив невідомого чоловіка, який намагався пробратись у приміщення.

На території нашого закладу освіти встановлено 8 камер відеоспостереження. У вересні 2021 року стався випадок проникнення у приміщення школи. Сторож вчасно помітив це, з’ясував ситуацію, викликав поліцію, і злочинця затримали, – розповіла директорка.

Чтайте також:  В Україні запропонували ввести жорсткі штрафи для учнів за прогули і неналежну поведінку

Також важливо посилювати безпеку і в закладах позашкільної освіти, вважає Турчак, адже вони працюють за іншим принципом, аніж садки та школи. У таких закладах функціонує безліч гуртків, туди часто заходять батьки, бабусі й дідусі дітей, які приводять їх на заняття. Тож потрібно ретельніше контролювати, щоб у приміщення не потрапляли сторонні особи.

Ба більше, у Дитячому центрі встановили не лише камери відеоспостереження, а й організували трансляцію святкових заходів, що відбуваються в актовій залі, на екран у холі будівлі та на планшети викладачів. Це дуже зручно, оскільки тепер учасникам концерту не потрібно очікувати на свій номер у коридорі біля актової зали. За словами Турчак, керівники гуртків стежитимуть за концертом на планшетах, і діти спускатимуться зі своїх класів саме тоді, коли їм потрібно виходити на сцену.

Джерело.


Повернутись вверх