facebook

Заклади освіти можуть стати епіцентрами спалахів коронавірусу: з’явились нові випадки захворювань

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні продовжує набирати обертів. Станом на 19 червня зафіксовано 921 новий випадок. З огляду на те, що в рамках пом’якшення карантину Уряд дозволив відкрити дитячі садочки (а також працюють школи, визначені як пункти тестування), епідемічний стан стрімко погіршується.

Так, мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у фейсбуці опублікував дані за останній тиждень стосовно закладів освіти. По одному випадку захворювання на COVID-19 виявили у школах № 270, № 212, № 282 та в ліцеї № 51. А також у школі № 235, і ще один новий випадок – у школі №197. Там скрізь захворіли вчителі.

У школі №308 коронавірус підхопив завуч. Усіх працівників, – оскільки багато було контактних, – відправили на самоізоляцію.

Я вдячний, що держава прислухалася до нашої позиції. І учням, які не збираються цього року вступати в українські заклади вищої освіти, дозволили не складати ДПА. Ті ж, хто вступатимуть до вишів, матимуть змогу пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Це – виважене рішення в нинішній ситуації. Бо безпека і здоров’я наших дітей – головне, – зазначив Віталій Кличко.

Водночас у броварському дитсадку «Калинка» позитивні результати на коронавірус виявилися у 7 вихователів, 1 серед батьків та у 10 дітей. Всього відібрано зразки для проведення 125 ПЛР-тестів.

Чтайте також:  Як написати заяву про булінг у школі, щоб винних було покарано. Детальна інструкція

Також стало відомо, що на COVID-19 в Івано-Франківську захворіла вихователька ДНЗ «Дударик». Коронавірус у жінки підтвердили ввечері 17 червня. Про це повідомивміський голова Руслан Марцінків.

Ми зачиняємо садок. Діти, батьки, вихователі йдуть на ізоляцію на 10 днів. Також вихователів перевірять ПЛР-тестами. Батьки з дітьми за бажанням зможуть пройти обстеження в дитячій лікарні на Чорновола, – наголосив пан Марцінків.

На Тернопільщині на двотижневий карантин закрили дитсадок № 3 – одна з працівниць закладу отримала позитивний тест на коронавірус. Усе почалося з високої температури на робочому місці.

Очевидно, що садочок треба закривати мінімум на два тижні та провести повну дезінфекцію приміщення. Вже працюємо над встановленням контактних осіб, яким робитимемо ПЛР-дослідження», – зазначив лікар-епідеміолог Олег Голінатий.

Закликаємо всіх освітян бути обережними, виконувати всі протиепідемічні умови й у жодному разі не нехтувати засторогами. Пам’ятаймо, що вірус передається дуже швидко, і загроза стосується не лише нас самих, але й наших рідних.


Повернутись вверх