facebook

У Львові чотирирічна дівчинка веде відеоблог для вивчення української мови

Маленьким українцям та українкам тепер простіше буде вивчати українську мову. Христя, її друг Бомко та Мовна майстерня «Слово на нОво» запустили тематичну відеопрограму.
Команда Мовної майстерні «Слово на нОво» уже декілька років через різні формати допомагає дорослим та дітям дізнаватися більше про українську мову та практикувати її правильно. Минулого року виникла ідея відеопроєкту, який би допомагав маленьким діткам 2-4 років робити перші кроки у засвоєнні мовної норми. А хто ж краще знайде шлях до дитячого пізнання, як не дитина? Тож місію учительки та порадниці взяла на себе чотирирічна Христина, яка раніше вже проводила просвітницьку роботу в Instagram.

У відеопроєкті «Христя і Бомко» Христя та її друг Бомко у реальних ситуаціях з дитячого життя допомагають діткам вивчати українську мову. Авторка проєкту Леся Дуда у короткі відеоролики закладала таку ідею: мовну ситуацію майбутнього формуватимуть ті, які сьогодні лише вчаться говорити. У програмі «Христя і Бомко» — головно акцентовано на тих «дитячих» словах, в яких найчастіше присутній суржик. Тому цільовою авдиторією проєкту є не лише діти, а й дорослі, які оточують дитину, — батьки, бабусі, дідусі, няні, вихователі.

Вже опубліковано сім випусків. До їхнього створення долучилися відомі українці: Тарас Тополя (“Антитіла”), ONUKA, Євген Клопотенко, alona alona, Світлана Тарабарова, Наталка Карпа, Христина Соловій. Наступні три випусків з’являться вже зовсім скоро. Зараз команда проєкту працює над тим, аби якомога більше користувачів та користувачок переглянули пропоновані ролики, а їхня українська мова позбувалася поширених помилок. Така глобальна місія потребує допомоги.

Чтайте також:  Стосується всіх учнів 8-11 класів: запроваджується новий курс, вплине на майбутнє багатьох

Що може зробити кожен і кожна?

● Розповісти про відеопрограму друзям, знайомим, у яких є дітки, особливо у віковій категорії 2-4 роки.

● Поширити відео у батьківських та садочкових групах, аби якнайбільше осіб змогло дізнатися про проєкт.

Проєкт створено за підтримки Українського культурного фонду у межах програми «Діти культури» та ГО «Гараж Генг».

Відеоуроки від Христі та Бомка можна знайти тут.

У разі запитань: Леся Дуда, керівниця проєкту, +380977479566

Як писало Діло, у Львові трирічна дівчинка стала тренеркою з української мови. Львів’янка разом із батьками знімає відеоролики та дає поради у соціальних мережах, як не помилятися, коли говориш українською.

Джерело.


Повернутись вверх