facebook

Налагоджуємо ефективну комунікацію: інструменти для фідбеку

Налагоджуємо ефективну комунікацію: інструменти для фідбеку

Інформує Всеосвіта.

Якісний зворотний зв’язок – складова формувального оцінювання та запорука успішного уроку.
Серед професійних спільнот англомовне слово «feedback» вживається у значенні зворотного зв’язку та відгуку. Зворотний зв’язок є основою навчання школярів, адже він дає уявлення про те, як проходить освітній процес, інформує вчителя про досягнення та проблеми учнів.

У вебінарі заступниця директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої школи №196 Вікторія Шпильова розгляне основні месенджери для швидкої комунікації з учнями та ознайомить з онлайн-ресурсами, які нададуть змогу отримувати миттєвий зворотний зв’язок від учнів.

Що таке зворотний зв’язок?
Якісний зворотний зв’язок – складова формувального оцінювання та запорука успішного уроку, оскільки дає можливість зрозуміти, наскільки вдалим він був та як працювати на наступному.

Ефективна комунікація – доброзичливе спілкування, бесіда, під час якої всі учасники вільно висловлюють думки, дослухаються до позиції іншої сторони, а також знаходять шляхи конструктивного розв’язання питання, яке обговорюється.

Під час дистанційного навчання для комунікації ми усі використовуємо різні месенджери: Viber, Telegram, Hangout, Facebook Messenger для передання основної інформації, проте саме для навчання ми використовуємо зовсім інші ресурси, про які йтиметься далі.

Створення Google-акаунта

Створення Google-акаунта необхідне для реєстрації на всі наступні платформи. Насамперед варто натиснути на іконку у правому верхньому куті браузера.

Чтайте також:  Викладач ніколи не виграє конкуренцію у смартфона на уроці

Далі для створення нового акаунта варто натиснути на кнопку «Додати» та ввести назву профілю. Наступний крок – перехід у Gmail та створення свого облікового запису Google: вводимо своє прізвище, ім’я, назву пошти, пароль, дату народження, стать тощо.

Після входу на свою пошту, зліва внизу можна побачити Hangouts Chat, який вбудований у Gmail. Також там є і Google Meets, завдяки якому проводять трансляції.

Створення класу в Google Classroom

Для створення класу потрібен додаток Google Classroom, який можна знайти біля іконки з крапочками у правому верхньому куті та натиснути кнопку «Клас».

Далі варто ввести назву класу та запросити туди студентів, передавши їм згенерований системою код або ж скопіювавши посилання для запрошення розіслати його будь-яким зручним месенджером.

У Google Classroom ми можемо створювати публікації, робити опитування, видавати завдання і так далі.

Спікерка зауважує, що після створення завдання система дасть змогу призначити його для декількох класів. Крім того, його можна у будь-який момент редагувати.

Платформа Seesaw
Seesaw – це платформа, що дозволяє бачити усі етапи роботи та прогресу учнів. Для створення облікового запису на ній потрібно натиснути на кнопку «Увійти» та обрати, хто ви є: вчитель, учень чи член родини. Спікерка зауважує, що для зручності можна використати систему автоматичного перекладу у браузері, адже сайт є лише в англомовній версії.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Далі можна швидко зареєструватись, використовуючи акаунт Google. Після цього створити клас або імпортувати його з Classroom, долучити туди учнів та, за бажанням, батьків.

На цій платформі можна додавати фото, відео, завантажувати файли, створювати листи з завданнями тощо.

Дошки Flinga
Flinga – це вебінструмент, що дозволяє легко створювати онлайн-середовища для спільної роботи. Зокрема середовище мозкового штурму (Flinga Wall) або спільна дошка (Flinga Whiteboard). Учні можуть бачити створену дошку або за допомогою посилання, або через QR-код.

Інтерактивні презентації Mentimeter
На цій платформі учні можуть працювати навіть за допомогою смартфонів. На ній педагог може створити різні презентації, до яких можна додавати фото, відео, посилання на інші ресурси, тести. Щоб учні могли побачити презентацію, вчителю достатньо поширити посилання.

Опитування Polle everywhere
Після реєстрації на Polle everywhere можна створювати необмежену кількість опитувань, конструювати комбіноване опитування з необмеженою кількістю різних типів завдань. Поєднувати, наприклад, хмаринку слів з множинним вибором або іншими типами.

Платформа Wekelet

На цій платформі педагог може створювати цілі плани уроків, зберігаючи усі потрібні посилання в одному місці. Спочатку слід вписати назву уроку, а потім додати до колекції посилання, які будуть потрібні для нього: наприклад, відео на Youtube, які хотіли переглянути, файли у форматі pdf, текстові документи та інше. Також можна дати доступ до цієї колекції іншим вчителям.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

«Всеосвіта»
На «Всеосвіті» вчителі можуть використовувати такі інструменти як «Тести». Завдяки цьому розділу, педагогам зручно спостерігати за тим, як учні справляються з завданням. У розділі «Уроки» вчитель видає завдання дітям.

Для того, щоб дізнатись більше про налагодження ефективної комунікації та інструменти для віддачі, переходьте за посиланням та дивіться вебінар Вікторії Шпильової.

Джерело.


Повернутись вверх