facebook

На Рівненщині дітей без щеплення проти поліомієліту не пускатимуть на навчання

Після випадку паралічу у дитини через поліомієліт у Рівненській області вирішили провести додаткові тури імунізації дітей, а невакцинованих дітей не допускати до навчання.
Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

На позачерговому засіданні комісії ТЕБ і НС Рівненської області випадок поліомієліту, виявлений у 1,5-річної дитини, класифікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного масштабу.

Тепер упродовж 14 днів ㅡ з 11 по 22 жовтня ㅡ в області відбудеться невідкладний «нульовий» тур вакцинації (Rapid response vaccination (Round Zero)). На території Рівненщини, де зафіксовано випадок захворювання, будуть використовувати вакцину ІПВ для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації.

Наступні три раунди щеплень будуть тривати впродовж 90 днів та охоплювати усе населення області цієї вікової групи.

Наразі, за даними обласної комісії ТЕБ та НС, рівень імунізації дітей від поліо є недостатнім: лише 53% дітей віком до року отримали планові щеплення у 2021 році.

«Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це як спалах і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані», ㅡ заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі...

Окрім того, комісія ТЕБ та НС вирішила, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей забезпечать інші формами навчання.

На Рівненщині зафіксували та підтвердили випадок паралічу у 1,5-річної дитини через поліомієліт. Її батьки свідомо відмовились від щеплень через релігійні переконання.

Джерело.


Повернутись вверх