facebook

Отримай відповідь: чи можуть з батьків вимагати гроші в українських школах

Отримай відповідь: чи можуть з батьків вимагати гроші в українських школах

 

Представники Нової української школи (Нуш) розповіли, наскільки законні збори коштів з батьків на ремонт, охорону і прибирання приміщень в школі. Про це повідомляє Вiдкрите. На сайті Нової української школи запустили «путівник по школі» для батьків і дітей.

Ремонт школи
На ремонт школи батьки не повинні здавати гроші. Це аргументується тим, що весь ремонт повинен здійснюватися за рахунок засновника. А засновником комунальних закладів освіти є територіальна громада, в особі місцевого органу влади. Ось вони і відповідають за те, щоб школа мала прийнятний зовнішній вигляд.

Оплата прибирання
Оплачувати прибирання технічними співробітниками закладу освіти батькам також не потрібно. І тут знову негативну відповідь. Прибиральники службових приміщень входять в штат школи, і відповідно, отримують також законну зарплату за прибирання всіх приміщень і території школи.
height=”720″ />
Охорона приміщення
Платити гроші за охорону освітнього навчання батьки також не повинні. Це пояснюється тим, що надавати збереження шкільного майна, приміщення школи, а також самих учнів повинен керівник закладу освіти.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Джерело.


Повернутись вверх