facebook

Карантин продовжено до 31 серпня: введено обмеження для закладів освіти у таких регіонах

Карантин продовжено до 31 серпня:введено обмеження для закладів освіти у регіонах із “помаранчевим” і “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

Загальнонаціональний карантин, встановлений через пандемію COVID-19, продовжено до 31 серпня 2020 року. В регіонах встановлюватиметься один з чотирьох рівнів епідемічної небезпеки, два з яких мають обмеження для діяльності закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив 22 липня 2020 року.

“Переважна більшість здобувачів освіти 1 вересня традиційно підуть до закладів освіти. Міністерство виступає за те, щоб навчальний процес проходив, як і раніше, в класах, аудиторіях, лабораторіях, спортзалах. Але з урахуванням карантинних обмежень. Органи управління освітою, керівники закладів освіти отримають докладні алгоритми та роз’яснення щодо можливих дій та рішень в умовах адаптивного карантину. Ми знаходимося у постійному контакті з колегами з Міністерства охорони здоров’я, з Головним державним санітарним лікарем, відпрацьовуємо різні сценарії”, – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

З 1 серпня 2020 року залежно від епідемічної ситуації в кожному з регіонів або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється один з рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 – “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”. Рівень визначає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатом оцінки епідемічних показників у регіоні.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Зокрема, на території регіонів із “помаранчевим” рівнем небезпеки заборонено відвідувати заклади освіти здобувачами у групах більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

На території регіонів із “червоним” рівнем небезпеки здобувачам освіти заборонено відвідувати заклади освіти.

На території регіонів, з “помаранчевим” та “червоним” рівнем епідемічної небезпеки органи державної влади та місцевого самоврядування можуть застосовувати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи в межах компетенції.

Уряд також дозволив проводити акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому (дистанційному) режимі, а також ухвалювати рішення про умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Наголошуємо, що в період дії карантину незалежно від рівня небезпеки в регіоні заборонено:

  • перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;
  • перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи;
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Крім того, важливо дотримуватись інших правил карантину – соціальної дистанції та санітарно-гігієнічних норм.

Нагадаємо, МОН розглядає три можливих сценарії початку навчального року – не виключено, що навчальний процес відбуватиметься у змішаній формі. Про це заявив т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет під час робочого візиту на Чернігівщину.

Чтайте також:  Школи на ТОТ з першого класу вчать дітей воювати проти України

Джерело.


Повернутись вверх