facebook

Одночасно на бюджет можна подати 5 заявок: вступна кампанія 2020 року

Які зміни щодо вступу до вишу чекають цьогорічних абітурієнтів.

 


Вже 1 серпня абітурієнти зможуть реєструватися в особистому кабінеті порталу обраного університету. А за два тижні подати заяви до вишу.

Через пандемію коронавірусу графік вступної кампанії змістився на місяць. Подавати заяви до ВНЗ абітурієнти можуть як і минулого року — онлайн. Можливо, це буде з 13 серпня. Одночасно на бюджет можна подати 5 заявок, — повідомляє “24 канал”.

Для складання іспитів, а також для участі у творчих конкурсах, пройдуть додаткові екзамени з 1 по 12 серпня. Оригінали документів університети прийматимуть до 31 серпня включно.

Для бюджетних місць на перший курс вступна кампанія закінчиться на початку вересня, але контрактників набиратимуть увесь вересень, — говорить Олег Шаров, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН.

Навчання в університетах розпочнеться не раніше 15 вересня. Утім, не для всіх абітурієнтів вступна кампанія закінчиться у серпні, адже багатьох охочих вступити до вишу не було допущено до ЗНО.

Певну кількість учасників ми не допустили через підвищення температури, ще частина перебувала на обов’язковій самоізоляції. Загалом зареєструвалися, але не прийшли до пунктів тестування близько 25% учасників ЗНО, — повідомляє Тетяна Вакуленко, заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Нагадаємо, раніше ми писали про графік додаткових сесій ЗНО для абітурієнтів, які з тих чи тих причин не з’явилися на основну сесію.

Щодо абітурієнтів з ТОТ, безкоштовним навчанням їх можуть забезпечити 105 українських вишів. Посередником між університетами та випускниками будуть освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”. Освітні установи зможуть отримати запрошення, які гарантуватимуть поселення в гуртожитку безкоштовно, в тому числі й перетин кордону без обсервації.

Вступати за умов безкоштовного проживання в гуртожитку та перетину кордону без обсервації можуть лише ті діти, які отримували повну загальну середню освіту після 2014 року. Ті, хто отримав освіту до 2014 року вступатимуть на загальних підставах, — зявляє Світлана Кретович, начальник головного управління вищої освіти МОН.

Джерело.


Повернутись вверх