facebook

Вчителі будуть працювати, навіть якщо вони невакциновані, – МОН

Вчителі будуть працювати, навіть якщо вони невакциновані, – МОН

В українських школах уже других тиждень поспіль відбувається очне навчання. Проте в мережі активно обговорюють можливість дистанційки. За даними МОН, наразі шкіл, де вакцинована необхідна кількість працівників (80%), лише одиниці.

Джерело:”Суспільне”

Начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко розповів, що тільки 35% працівників шкіл повністю вакциновані.

За його словами, МОН не рахує вакциновані школи, вони рахують кількість вакцинованих працівників закладів освіти.

“Так от повністю двома дозами вакциновано 35% працівників шкіл. А однією дозою, але потрібно ще другою вакцинуватися, – 62%”, – розповів він.

Він відзначив, що найкраща ситуація з вакцинацією вчителів у Київській області: там обидва щеплення зробили 56% освітян. Найгірші показники у Волинській та Запорізькій областях: вакцину там отримали близько 20% вчителів.

Якщо і є школи де 80% вакциновано, то їх буквально одиниці. Поки що ми намагаємось пропагувати, пояснювати що це надзвичайно важливо, що вчителі перебувають в групі ризику і треба вакцинуватися. Але ще дуже мало закладів досягли позначки у 80%,— заявив Кононенко.

Вчителі будуть працювати, навіть якщо не вакциновані
За його словами, всі вчителі продовжуватимуть працювати незалежно від того, чи вакциновані вони, а заклад освіти працюватиме, тільки буде використовуватись дистанційна форма навчання.

Чтайте також:  «Заклад освіти - не богадільня», - відомий освітянин ЗА введення штрафів за негідну поведінку дітей у школі

У МОН також повідомили, що наразі виділені гроші на придбання техніки для вчителів на випадок, якщо їм доведеться працювати дистанційно.

Вперше в цьому році, в державному бюджеті також виділено 980 мільйонів гривень, на які буде закуплено 60 тисяч ноутбуків для вчителів, які вони можуть використовувати під час дистанційки. До кінця року всі ноутбуки закуплять,– повідомив Кононенко.

При цьому рішення про роботу закладів освіти в окремих областях ухвалюватимуть місцеві органи управління.

До слова, заклади освіти, де вакциновано менше 80% персоналу, не зможуть працювати очно в жовтій та помаранчевій зоні. Тому очільник МОЗ порадив школам та вишам готуватися до дистанційки.

Джерело.


Повернутись вверх