facebook

COVID-19 та вакцинація вчителів: чи зможуть школи працювати очно при посиленому карантині

COVID-19 та вакцинація вчителів: чи зможуть школи працювати очно при посиленому карантині

У МОЗ наголошують, що школи в жовтій та помаранчевій зонах зможуть працювати очно при посиленому карантині. Але лише за умови, якщо там буде вакциновано 80% персоналу. Проте реальність зовсім інша – наразі повний курс щеплення пройшли лише 30% освітян.

Джерело:”Нова українська школа”

Станом на 5 вересня в Україні пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 понад 409 тисяч освітян. Ще приблизно 127 тисяч працівників освітньої сфери отримали першу дозу вакцини та очікують другої.

Лише за минулий тиждень першу дозу вакцини отримали приблизно 20 тисяч освітян, другу дозу – 36,6 тисячі. Так, за тиждень вакцинувалися приблизно 3% освітян.

Якщо порахувати, що в Україні станом на 2020 рік у сфері освіти працювали понад 1,3 мільйона осіб, то це означає, що одну або дві дози вакцини від COVID-19 отримали приблизно 41% освітян, а повністю вакциновані лише 31%.

До слова, у Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що навчальний формат залежить від того, в якій зоні перебуває регіон із закладами освіти. Так:

У зеленому рівні епідемічної небезпеки відвідування шкіл та вишів дозволено у звичайному режимі.
При жовтому та помаранчевому рівні епідемічної небезпеки відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано понад 80% персоналу.
При червоному рівні відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1 – 4 класів шкіл, але лише за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Для інших учнів навчання відбувається дистанційно.
Що робити, якщо в учня виявили ознаки COVID-19? У такому випадку він повинен одразу одягнути маску. Окрім того, його мають ізолювати у спеціально відведене приміщенні закладу та поінформувати батьків.

Чтайте також:  "А що це ми будемо Пушкіна вивчати?" Вчителька розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

Після вилучення учня з симптомами інфекційної хвороби в класі, де він перебував, потрібно провести провітрювання поза графіком та дезінфекцію поверхонь. У разі підтвердження випадку COVID-19 в одного з учнів, всі інші діти відповідного класу повинні піти на самоізоляцію та здати тести.

Джерело.


Повернутись вверх