facebook

Головні критерії переходу шкіл на дистанційне навчання: роз’яснення МОЗ

Головні критерії переходу шкіл на дистанційне навчання: роз’яснення МОЗ

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педрада закладу освіти в межах чинного законодавства.

В Україні зростає кількість захворювань на COVID-19 – перевищені максимальні показники «зеленого» рівня епідемічної небезпеки. З огляду на це Міністерство охорони здоров’я звернулося з поданням до Кабміну щодо переходу всіх областей України у «жовту» зону.

Навчання у «жовтій» та «помаранчевій» зонах епіднебезпеки дозволяє відвідувати заклад освіти за умови, якщо у ньому вакциновано щонайменше 80% персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада закладу освіти в межах чинного законодавства.

За умови впровадження «червоного» рівня, відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, зокрема й дистанційно.

Крім того, у Києві встановили низку заборон, які діятимуть у закладах освіти в усіх епідемічних зонах. Так, батькам забороняється відвідувати заклад освіти без документа, який посвідчує отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на СOVID-19, проведеного не більше як за 72 години до відвідування закладу.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Джерело.


Повернутись вверх