facebook

Абетка для директора: ДСЯО підготувала збірку порад для керівників шкіл

Абетка для директора: ДСЯО підготувала збірку порад для керівників шкіл

Інформує Всеосвіта.

Видання доповнене результатами інституційних аудитів, проведених ДСЯО протягом 2020-2021 років.

Державна служба якості освіти України презентувала друге видання «Абетка для директора». Збірку порад, створену, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, представили під час серпневої конференції педагогічних працівників 19 серпня 2021 року.

Результати інституційних аудитів показують, наскільки кожен заклад освіти унікальний, і обирає свій шлях, враховуючи власні традиції й особливості. Всі ми маємо поділяти єдині цілі та принципи, у центрі яких — право дитини на якісну освіту. «Абетка для директора» актуалізує ці спільні цінності та принципи, дає можливості шукати різні шляхи, засоби й підходи у підвищенні якості освіти, – зазначив Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Видання доповнене практичним досвідом директорів шкіл, які зробили перші кроки у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а також враховує зміни у законодавстві та результати інституційних аудитів, проведених #ДСЯО протягом 2020-2021 років.

В Абетці описано прості та дієві інструменти, щоб визначити:

  • найкращі складові освітнього середовища закладу освіти та ті, які потребують покращення;
  • що в роботі педагогів заслуговує підтримки, а що варто вдосконалити;
  • чи справедливо заклад освіти оцінює навчальні здобутки учнів і як зробити оцінювання більш ефективним;
  • наскільки управлінські процеси в закладі сприяють досягненню мети облаштувати дружнє до дітей і ефективне шкільне життя та забезпечити високу якість освіти.
Чтайте також:  Чи замінять професійні ліцеї у старшій школі навчання у профтехучилищах

Абетка допоможе директорові школи визначити сильні та слабкі сторони закладу освіти за результатами самооцінювання і зрозуміти, над чим першочергово попрацювати, підкаже, як розробити власну стратегію розвитку і досягти поставлених цілей.

Уся корисна інформація для новоспечених директорів ЗЗСО та досвідчених управлінців – на освітньому інтенсиві «Організаційно-правові засади діяльності закладів освіти в умовах законодавчих змін».

Старт марафону 6 вересня 2021 року о 18:00.

Протягом 5 днів освітнього інтенсиву ви ознайомитесь з:

  • структурою та змістом установчих документів закладу освіти за новим змістом законодавства України;
  • механізмом складання та реєстрації установчих документів у новій редакції;
  • процедурою переоформлення ліцензії закладу освіти у разі зміни найменувань та/або їх реорганізації шляхом злиття чи приєднання.

Після участі у марафоні кожен директор закладу освіти отримає зразки цінних документів, які знадобляться для подальшої ефективної роботи ЗЗСО.

Зареєструватись на марафон: https://vseosvita.ua/marathon/onlain-intensyv-manilenko-6.html?fbclid=IwAR0DRLr9LKkA4M5Jdc6vqDn1kbjIJXHTCFCfukE97xBmT4aDZmkZdEQJ6nY


Повернутись вверх