facebook

В Івано-Франківську вчителі, які повністю вакцинувалися від COVID-19, отримають премію: ухвалено рішення

В Івано-Франківську вчителі, які повністю вакцинувалися від COVID-19, отримають премію: ухвалено рішення

Інформує Всеосвіта.
Сума премії становитиме 1 000 гривень.

Уміській раді Івано-Франківська сьогодні, 19 серпня, проголосували за преміювання освітян, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу. Як свідчить статистика, повністю щеплених освітян в області вже понад 40%.

Про це повідомляє «Місто».

На нас насувається чергова хвиля коронавірусної хвороби. І для того, щоб діти могли ходити в садочки та школи, для того, щоб ми знову місяцями не сиділи на карантині – треба вакцинуватися. Я вакцинувався сам і закликаю долучатися усіх. Це єдиний спосіб уберегти себе, своїх близьких та колег, визнаний міжнародною спільнотою, – розповів мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Для додаткової мотивації педагогічних працівників буде виділено премію у розмірі 1 000 гривень. Її зможуть отримати освітяни, щеплені двома дозами вакцини від COVID-19.

Окрім того, опрацьовуємо можливість отримати додаткову мотивацію не лише для освітян, але і для всіх, хто вакцинувався, – зазначив Марцінків.

Нагадаємо, що наразі вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною. Проте, згідно з постановою уряду, у закладі освіти має бути не менше 80% вакцинованих педагогічних працівників – інакше заклад буде змушений перейти на дистанційний формат навчання.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

Крім того, у деяких містах планують зобов’язати вчителів, які не робили щеплення, щотижня здавати ПЛР-тест – це дозволить їм ходити на роботу. Подібні нововведення збираються запровадити у Тернополі та Чернівцях.

Джерело.


Повернутись вверх