facebook

У Департаменті освіти КМДА проводять обшуки: яка причина

Також поліція перевіряє комунальне підприємство «Солом’янка-Сервіс».

У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації, а також у приміщеннях комунального підприємства «Солом’янка-Сервіс» проводять обшуки. Ймовірно це пов’язано з розкраданням 5 мільйонів гривень на реконструкції однієї зі шкіл та з нецільовим використанням коштів бюджету Києва. Про це інформує Київська міська прокуратура на своїй сторінці у фейсбуці.

Солом’янська окружна прокуратура спільно з СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства «Солом’янка-Сервіс» за фактом розтрати коштів місцевого бюджету, виділених на проведення реконструкції середньої загальноосвітньої школи у Солом’янському районі міста Києва, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення робіт з реконструкції середньої загальноосвітньої школи у Солом’янському районі міста Києва. Так, вартість робіт становила понад 230 млн грн, які комунальне підприємство перерахувало підрядній організації.

Зрештою директор комунального підприємства разом з уповноваженою особою засвідчив акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких було внесено завідомо недостовірну інформацію щодо фактичних обсягів та вартостей проведених робіт.

Встановили, що підрядна організація в актах завищила фактичні обсяги та вартості виконаних робіт на суму майже 5 млн грн.

Чтайте також:  У МОН розробили вимоги до випускників педагогічних вишів

 

Крім того, проводяться обшуки у рамках розслідування кримінального провадження за фактами нецільового використання коштів бюджету Києва, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії у закладах освіти, підпорядкованих районним держадміністраціям у столиці, та можливого привласнення їх шляхом зловживання службовим становищем.

Джерело.


Повернутись вверх