facebook

В Одесі хочуть почати навчальний рік від 20 вересня: що сталося

Рішення пов’язане з туристичним сезоном в області.

Губернатор Одеської області Сергій Гриневецький запропонував перенести початок навчального року від 20 вересня “для максимального використання туристичного потенціалу південного регіону”.

Про це було повідомлено під час робочого засідання, повідомляє ОДА.

Гриневецький вважає, що відстрочка початку навчання допоможе максимально використовувати туристичний потенціал області під час “оксамитового сезону”.

Справа в тому, що за останні десятиліття кліматичні умови змінилися і тепер туристи починають приїжджати в Одесу не в травні, а в червні. Багато з них планують свій відпочинок на вересень-жовтень.

“Таким чином, з метою максимального використання туристичних ресурсів та збільшення дохідної частини місцевих й регіональних бюджетів пропонується продовжити літній сезон до 20 вересня, що потребує відповідних змін до Закону України “Про повну загальну середню освіту”, згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів. Слід зазначити, що практика змінного розкладу початку начального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США”, – сказано у повідомленні ОДА.

Раніше стало відомо, що у новому навчальному році одеським школярам не вистачить не тільки підручників, а й парт.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Так, наразі повністю забезпечені книжками лише учні з першого по третій класи. А от дітям з п’ятого по сьомий клас не вистачає близько 20% підручників. Місто отримало необхідне фінансування тільки в липні цього року і в мерії не встигли закрити всі тендери. Приблизні терміни поставки всіх парт – до 31 жовтня.

Нагадаємо, в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, що на початку навчального року – від вересня – школи розпочнуть освітній процес у повноформатному режимі.

Як повідомлялося, від 1 вересня у шкільних стравах буде обмежена кількість солі, цукру та жирів. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів. У раціоні школярів з’явиться більше м’яса, молочних продуктів, фруктів, горіхів, насіння рослин. Також уряд встановив норму калорійністі сніданку – 25-30% від добової потреби, обіду – 30-45%.

Джерело.


Повернутись вверх