facebook

У дітей, народжених під час пандемії COVID-19, виявили низький IQ

Фахівці з США провели дослідження, результати якого показали, що діти, народжені під час пандемії, мають більш низьким IQ. Вони мають не настільки високі вербальні, когнітивні, а також моторні здібності, як діти, що народилися до поширення коронавируса.

Про це повідомляє The Guardian.

Дуже важливу роль відіграють перші роки життя дитини. У цей час відбувається активний розвиток когнітивних здібностей. Через те, що під час пандемії не працювали школи і дитячі сади, були закриті всі майданчики, а батьки перебували постійно в стресовій ситуації, життя дітей помітно змінилася.

Шон ДЕОН розповів про те, що мінімальна взаємодія з навколишнім світом вкрай негативно позначилося на діток. Вони проходили спеціальні тести і результати були неймовірно низькими. Раніше середній показник розвитку малюків до трьох років перебував на позначці близько 100 балів. Зараз він впав практично до 78 балів.

У проведеному дослідженні взяло участь 672 дитини, які проживають в штаті Род-Айленд. Всі добровольці не мали ніяких проблем зі здоров’ям або ж порушень у розвитку. Деон підкреслив, що основною причиною такого зниження показників може бути відсутність стимуляції або ж необхідної взаємодії з дитиною в домашніх умовах.

На даний момент фахівці не можуть ще сказати, чи має отриманий результат довгостроковий вплив. Звичайно, в перші роки життя закладається фундамент для подальшого розвитку і від нього багато залежить. В майбутньому виправити якісь певні похибки в розвитку буде досить проблематично.

Чтайте також:  Не всі вчителі витримають реформу освіти — що треба буде вивчити освітянам

Джерело.


Повернутись вверх