facebook

Львівських студентів планують селити в гуртожитки лише зі щепленням проти коронавірусу

Таким чином в області хочуть збільшити кількість вакцинованого населення.

У Львівській області планують нарощувати темпи вакцинації. У зв’язку з цим, обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) Львівської ОДА рекомендувала ректорам навчальних закладів заселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Під час засідання комісії, яке відбулось 10 серпня, йшлося про те, що восени цього року очікується черговий спалах коронавірусної інфекції, зокрема, штаму “Дельта”. Тож члени комісії обласної ТЕБ і НС ухвалили рішення пришвидшити вакцинацію мешканців Львівщини.

“На Львівщині категорія студентів складає понад 100 тисяч осіб. Тим самим збільшиться ризик поширення вірусу COVID-19 здебільшого, серед молоді. Відтак, члени комісії рекомендують керівникам навчальних закладів (зокрема, ректорам вищих навчальних закладів) проводити заселення студентів у відомчі гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, показник щеплень у Львівській області зараз є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями України. Не задовільними залишаються темпи вакцинації в окремих громадах.

Через це члени комісії зобов’язали голів РДА взяти під особистий контроль процедуру вакцинальної кампанії на підпорядкованих територіях.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Джерело.


Повернутись вверх