facebook

У 65% шкіл виявили порушення у підготовці до нового навчального року, – Держпродспоживслужба

У 65% шкіл виявили порушення у підготовці до нового навчального року, – Держпродспоживслужба

Інформує Всеосвіта.

Найбільш поширені порушення виявлені на харчоблоках закладів освіти.

Зпочатку серпня спеціалістів Держпродспоживслужби залучено до комісійних обстежень щодо готовності до нового навчального року у 1791 школах. З огляду на це порушення були виявлені у 1174 закладах загальної середньої освіти, тобто у 65%. Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава #Магалецька під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування».

Цьогоріч під час комісійних перевірок звертається увага на безліч нових норм у зв’язку з впровадженням нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, – зазначила голова Держпродспоживслужби.

За словами Магалецької, відповідні норми стосуються: стану утримання території, створення умов для дітей з особливими освітніми потребами, стану забезпечення меблями, створення умов для учнів початкових класів, стану проведення лабораторних досліджень факторів середовища».

Також голова Держпродспоживслужби наголосила, що порушення, які були виявлені під час перевірок, насамперед стосуються стану обладнання і харчоблоків, де готуватиметься їжа для дітей:

Серед найбільш поширених порушень: недостатня кількість кухонного та столового посуду, відсутність належних умов для миття рук на харчоблоках та в обідніх залах тощо.

Держпродспоживслужба виявила порушення у закладах освіти деяких областей, зокрема:

Чтайте також:  Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про зміни у фінансуванні вищої освіти

У Черкаській області з 28 закладів загальної середньої освіти порушення виявлені у 22 школах.

У Чернігівській області в семи закладах освіти виявлено порушення, зокрема: недостатня кількість холодильного та технологічного обладнання,На недостатня кількість столового та кухонного посуду, необхідність проведення капітального ремонту.

У Києві в 11 закладах загальної середньої освіти протягом тривалого часу не вживаються заходи для ремонту харчоблоків зі встановленням необхідного технологічного обладнання. 11 закладів загальної середньої освіти у Київській області мають недостатню матеріально-технічну базу та потребують особливої уваги.

У Житомирській області недостатньо забезпечені технологічним і холодильним обладнанням 6% харчоблоків.

Нагадаємо, залишки освітньої субвенції можна використовувати на закупівлю обладнання для шкільних харчоблоків: розпорядження уряду.

Джерело.


Повернутись вверх