facebook

Кожен третій – проти: в Івано-Франківську вчителі та вихователі відмовляються від вакцинації

Дві дози вакцини від коронавірусу отримали 47% вчителів та лише 14% вихователів.

У  франківській громаді кожен третій вчитель відмовився вакцинуватись від #COVID-19, у закладах дошкільної освіти відмов ще більше. Про це розповіла начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, повідомляє «Галка».

З трьох тисяч вчителів Івано-Франківська і навколишніх сіл, дві дози вакцини від коронавірусу отримали 47%. Натомість 31% освітян взагалі відмовилися від щеплення, 21% педагогів вагаються, чи будуть його робити, – сказала Бойко.

Очільниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міськради також зауважила, що у дитсадках міста відмовилися від щеплення 48% працівників. Наразі вакцинувалися лише 14% вихователів і цей процес триває.

! Водночас директор департаменту освіти Ігор Максимчук повідомив, що у деяких селах Франківської ОТГ навіть медичні працівники агітують освітян не вакцинуватися.

Тож, Максимчук нагадав: у разі якщо регіон потрапить у помаранчеву або червону зону, ті заклади освіти, де буде щеплено менш як 80% працівників, працюватимуть дистанційно. Тому закликав педагогів вакцинуватися.

Нагадаємо, очільник #МОЗ Віктор #Ляшко наголошував, що вимога про 80% вакцинованих педпрацівників у закладі освіти діє у жовтій, помаранчевій та червоній зонах.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх