facebook

Володимир Зеленський підписав закон про режим «без паперів»

Перехід у режим «без паперів» допоможе збільшити кількість публічних електронних послуг.

Президент України Володимир #Зеленський підписав Закон «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» №1689-ІХ.

Основною метою закону про режим «без паперів» (paperless) є те, що державні органи в Україні не зможуть вимагати у громадян паперові документи, довідки та посвідчення, якщо ця інформація є в державних реєстрах.

Документ запроваджує нові терміни: «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», «публічна послуга» та інші.

Крім того, закон про режим «без паперів» передбачає переведення всіх публічних послуг в онлайн.

Українцям більше не доведеться стояти в довгих чергах, носити купу паперових довідок та збирати підписи працівників потрібних держустанов. Вже зараз на порталі «Дія» доступні 70 онлайн-послуг, – зазначив на своїй фейсбук-сторінці прем’єр-міністр України Денис #Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, Україна перейде у режим «без паперів» через три місяці.

Очікується, що перехід у режим «без паперів» допоможе збільшити кількість публічних електронних послуг і мінімізувати корупційну складову під час їх отримання.

Чтайте також:  Зростуть зарплати вчителів: на скільки варто очікувати підвищення освітянам...

Джерело.


Повернутись вверх