facebook

Чи будуть у школах уроки сексуального виховання: відповідь Шкарлета

Чи будуть у школах уроки сексуального виховання: відповідь Шкарлета

Сергій Шкарлет вважає, що дитина в будь-якому випадку має бути гармонійно розвиненою. І якщо у Радянському Союзі тема сексуального виховання була заборонена, то зараз учні частково вивчають її у школах.

Джерело:”Слово і діло”

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у інтерв’ю наголосив, що тема сексуальної освіти імплементована в життя специфічними уроками.

За його словами, у школах є уроки, наприклад, “Я, моє здоров’я, моє життя”, “Захисти себе від ВІЛ”.

Це – теж сексуальне виховання, це певна культура взаємостосунків між чоловіком і жінкою, це життєві нормальні природні речі, які імплементовані в певні базові програми освітні, і нічого страшного тут немає,– сказав Шкарлет.

Очільник МОН додав, що зараз є декілька дисциплін, у межах яких проводиться сексуальне виховання:

  • Основи здоров’я,
  • Біологія,
  • курс “Школа проти СНІДу”,
  • курс “Дорослішай на здоров’я” тощо.

На думку Шкарлета, мають бути певні часові обмеження та норми навантаження на учнів. Так, на всі дисципліни в середньому відводиться 30 годин, усе охопити не завжди можливо. Тому є інтегровані освітні програми та курси, які формують специфічні теми.

До слова, у МОН ухвалили нову методику вивчення історії Голокосту та Другої світової війни у школах. Тепер учні будуть проводити інтерактивні дослідження, шукати документальні свідчення та спілкуватися з очевидцями.

Чтайте також:  Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх