facebook

Призначення Шкарлета покладе початок новому етапу розвитку освіти, — політик

Політики й ректори впевнені — протестувальники призначення Шкарлета побоюються його професіоналізму.

Про глобальні проблеми української освіти, досвід новопризначеного т.в.о. Міністра освіти і науки, свою впевненість у компетентності Сергія Шкарлета розповів український політик Сергій Ківалов.

Нагадаємо, призначення нового виконувача обов’язків міністра освіти Сергія Шкарлета обурило освітянську спільноту. Проходили мітинги та протести щодо цієї кандидатури.

Сергій Ківалов навпаки, впевнений у досвідченості та компетентності новопризначеного т.в.о. Міністра освіти.

Система освіти України давно потребує професійного керівника. Щиро хочеться вірити, що нове призначення Сергія Миколайовича Шкарлета на посаду в. о. міністра покладе початок новому етапу стабільного, комплексного розвитку освіти на всіх рівнях, — пише Ківалов.

Також політик акцентує увагу на постійних проблемах освіти України упродовж багатьох років. За його словами ситуацію посилює постійна зміна керівництва освітньої галузі, що не кращим чином позначається на реалізації державної політики розвитку даного напрямку.

Останній приклад — призначення нового в.о. міністра освіти і науки України професора Сергія Миколайовича Шкарлета, що викликало шквал обговорень, — зазначає політик.

Сергій Ківалов розвіює міфи про непрофесійність та відсутність розуміння справи Шкарлетом, звертаючи увагу на його багаторічну плідну працю й досвід розвитку освіти.

Упевнений, не критикують лише тих, хто нічого не робить. Є факти, які говорять самі за себе, — говорить Сергій Васильович.

Фактами політик називає:

  • Стабільне зростання на міжнародних й національних рівнях рейтингу Чернігівського національного технологічного університету, ректором якого протягом 10 років був С. Н. Шкарлет.
  • Участь колективу в міжнародних освітніх і наукових програмах.
  • Популярність навчального закладу серед абітурієнтів.
  • Оновлення матеріально-технічної бази університету.
  • Продовження стабільного розвитку університету тоді, коли більшість інших вишів знаходяться на межі виживання.

Чого ж так побоюються всі його [Сергія Шкарлета] опоненти? Їх мета — під красивими гаслами захисту системи освіти не допустити до управління професіонала, що має знання, багаторічний досвід і навички ефективного керівництва вузом, — заявляє Сергій Ківалов.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх