facebook

Дійшли до ручки: прохідний бал з математики – нижче рівня вгадування – Лікарчук

ЗНО в Україні перестає існувати де-факто, вважає ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук.
Ексочільник УЦОЯО емоційно відреагував на зниження порогового балу для ЗНО з математики до 9 балів.

За його словами, цьогорічне зниження балу знецінює математику і не вимагає від учнів великих зусиль задля її вивчення. На думку Ігоря Лікарчука, УЦОЯО внесло свій внесок у проведення Року математики в Україні, опустивши її нижче плінтуса:

Що означає встановлення такого «порогу»? Те, що ЗНО в Україні перестає існувати де-факто. Без прийняття офіційного рішення про його відміну. Адже для того, щоб визначити такий «поріг» з математики, ЗНО можна було не проводити зовсім. І не витрачати марно десятки мільйонів гривень бюджетних грошей. Бо такий «поріг» – повний… абсурд. Він ні про що. Очевидно, незабаром завдання в тестах з математики будуть типу: «Замалюйте квадрат», або на знання таблички множення. Дійшли до ручки… А вивченню математики в школі – капець. Для чого її вчити, якщо на ЗНО прохідний бал – нижче рівня вгадування.

Своєю чергою, освітній експерт Віктор Громовий написав на своїй сторінці у фейсбуці, що цьогоріч встановили просто смішний пороговий бал «склав/не склав» ЗНО з математики. Та, попри це, кількість учасників ЗНО, які не склали тест з математики складає 12.71% від загальної кількості учасників тестування, говорить пан Віктор:

Ще раз повторюю: майже 13% тих, хто свідомо обрав математику і відповідно готувався, не змогли здолати цей вкрай мінімальний бар’єр на рівні “плінтуса”.
Уявіть собі, який відсоток учнів не складе у випадку обов’язкового ЗНО з математики з достатньо високим пороговим балом(виконав(ла) хоча б половину завдань).
Мій прогноз – 90%. Це все, що вам треба знати, щоб мати адекватне уявлення про глибину розвалу шкільної освіти.

Нагадаємо, раніше ми писали, що експертна комісія з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання під час засідання ухвалила рішення знизити пороговий бал із ЗНО з математики до 9 балів.

Джерело.


Повернутись вверх