facebook

Скандальну викладачку НПУ імені Драгоманова Євгенію Більченко скоротили, а кафедру, яку вона очолювала ліквідували

Відповідне рішення ухвалила вчена рада університету.

Викладачку філософії та культурології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Євгенію Більченко, яка раніше на своїй сторінці у фейсбуці зневажливо висловилася про українську мову, скоротили. Вчена рада НПУ імені М.П. Драгоманова ліквідувала кафедру культурології та філософської антропології, яку вона очолювала.

Про це йдеться у рішенні Вченої ради НПУ Драгоманова, яке Більченко опублікувала на своїй фейсбук-сторінці.

Згідно з рішенням, посада, яку обіймала викладачка, підлягає скороченню. Натомість професорці запропонували якусь з інших вакантних посад в університеті. Сама ж викладачка на своїй сторінці заявила, що її звільнили.

Скороченню Євгенії Більченко передував скандал, пов’язаний з постом, який вона виклала декілька місяців назад на своїй сторінці у фейсбуці, назвавши мовний закон «ланкою ланцюга», «черговою пухлиною лімфовузла в тілі онкохворої американської колонії».
Згодом студенти університету розпочали вимагати звільнити Більченко. І вже з 1 лютого викладачку відсторонили від занять, тож останні місяці вона не викладала.

Наразі Більченко стверджує, що відтоді, як її усунули від викладання, у #ЗВО «не змогли нічого довести: ні профнепридатність, ні аморальний проступок». Професорка зізналася, що частина проведених нею наукових конференцій і статей (приблизно третя частина) була спільно з російськими колегами. І вона додала, що ні про що не шкодує.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Нагадаємо, що Конституційний Суд України визнав конституційним Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Джерело.


Повернутись вверх