facebook

Освітяни отримають заробітні плати та відпускні вчасно: бюджетний комітет переніс графік виплат

Освітяни отримають заробітні плати та відпускні вчасно: бюджетний комітет переніс графік виплат

Інформує Всеосвіта.

За словами народного депутата від «Батьківщини», дефіцит освітньої субвенції заважає відправити вчителів у відпустку з виплаченими зарплатами й відпускними.

Бюджетний комітет змінив помісячний розпис, і гроші, які за графіком повинні виплачуватись вчителям восени, перенесли на літо. Тому освітяни отримають заробітні плати та відпускні вчасно.

Про це повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Євтушок.

Він пояснив, що нардепи застосували усі необхідні інструменти, аби спонукати колег оперативно відреагувати на проблему дефіциту освітньої субвенції й направити гроші вчителям.

Дякую парламентському комітету з питань бюджету, який разом із міністерством фінансів змінили помісячний розпис і перенесли виплати вчителям з осені на зараз. Але залишається питання: що ви будете робити восени, на скільки буде збільшена субвенція, яка має піти в ОТГ для виплати освітянам? – поцікавився Сергій Євтушок у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час Години запитань до уряду.

За словами народного депутата, проблема освітньої субвенції полягає в тому, що вона – дефіцитна, і це не дає змоги органам місцевого самоврядування буквально відправити у відпустку вчителів з виплаченими зарплатами й відпускними.

До прикладу, лише у Сарненській ОТГ Рівненської області дефіцит субвенції становить 36 мільйонів гривень.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх