facebook

МОЗ не виключає введення локдауну в Україні цієї осені

МОЗ не виключає введення локдауну в Україні цієї осені

Інформує Всеосвіта.

В Україні уже є зафіксовані випадки індійського штаму коронавірусу «Дельта».

Не виключено, що восени Україна повернеться до локдауну через новий спалах коронавірусу. Про це сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

Ми не виключаємо введення локдауну цієї осені. Але сьогодні у нас є можливість зробити все, і ми це робимо, щоб локдауну не було, – зазначив голова МОЗ.

За словами міністра, наразі в Україні ситуація стабільна, рівень захворюваності продовжує знижуватися.

Поки ті карантинні обмеження, які є, адекватні для епідситуації. Але постанова про карантин у нас діє. І у разі, якщо ми будемо бачити зростання за нашими показниками, ми будемо готові переводити певні області чи всю країну у жовтий, помаранчевий або у червоний рівень епідемічної небезпеки, – пояснив Ляшко.

Також міністр підтвердив, що в Україні уже є два зафіксовані випадки індійського штаму коронавірусу «Дельта».

Ми моніторимо і партіями передаємо зразки. Найближчим часом очікуємо з нової великої партії результатів. Щойно вони вони з’являться, Центр громадського здоров’я повідомить результати, – сказав Ляшко.

Своєю чергою, відомий лікар-педіатр Євген #Комаров впевнений, що в Україні буде істотний стрибок кількості хворих на штам «Дельта» у вересні.

Чтайте також:  Зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

З урахуванням кількості людей, які на сьогодні щеплені в Україні, ми як інфекціоністи розуміємо, що нас всіх чекає. У нас буде дуже погана осінь, в гіршому випадку – вже середина серпня, – сказав Комаровський, у новому відео на своєму YouTube-каналі.

За його словами, в Україні майже нічого не знають про новий штам Covid-19 «Дельта», який вже зареєстрували в 111 країнах, і зовсім до нього не готуються.

Лікар висловив стурбованість тим, що у нас досі немає лабораторії, яка могла б самостійно вивчати коронавіруси та визначати їх штами.

Слід зауважити, що за інформацією головного санлікаря Ігоря Кузіна, в Україні наразі є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам «Дельта».

Джерело.


Повернутись вверх